Dovolená na Zakynthosu 2021 | 1. část

Ahoj! Od 4. do 14. srpna jsem byla s rodinou u moře na řeckém ostově Zakynthos. Byli jsme u moře po dvou letech, loni jsme kvůli situaci nejeli, ale tento rok už jsme chtěli. Já jsem se na letošní dovolenou moc těšila.


Ubytovaní jsme byli v hotelu Garden palace. V hotelu byly na pití jen docela malé skleničky, takže asi šetřili. Na obědech a večeřích bylo většinou nějaké dva až tři (jedno z toho nějaký mořský plod) druhy masa a k tomu většinou hranolky, těstoviny, a ještě jedna věc. Pokoj jsme dostali krásný a jelikož v něm nebyly žádné animace, bylo tam v noci docela ticho.


Co se týče situace Covidu, myslela jsem, že v Řecku budou hodně dbát na opatření, ale když jsme byli v nějakých obchodech se suvenýry, hodně lidí (nejspíš to byli především Řekové) roušku vůbec nenosilo. V hotelu v jídelně byla na začátku dezinfekce a každý musel nosit roušku a mít při nandávaní jídla nandané plastové rukavice.

V neděli 8.8. na Zakynthosu hořelo. Bylo to večer, když jsme byli u moře. Viděli jsme v kopcích kouř a pozorovali jsme letadla, která sbírala v moři vodu na hašení. Potom jsme zjistili, že na Zakynthosu v kopcích havarovalo letadlo na hašení a začalo tam hořet. Naštěstí se to podařilo uhasit a ráno už to bylo v pohodě.


Komentáře

Oblíbené příspěvky